zondag 31 juli 2011

Kruidenwandeling in Opheers

Vorige week zondag ging onze laatste sponsoringsactiviteit door in Opheers (Limburg).
We werden er door Nicole om 14 u verwacht voor 2 wandelingen van elk een 4-tal km.

De eerste werd geleid door Daniëlle Houbrechts, bekend van Radio 2, Libelle en uiteraard al haar kruidenboeken.


Ze verraste ons menigmaal met erg nuttige weetjes over bloemen, planten en vooral ook over wilde kruiden, dingen die wij soms als onkruid zien.
We brachten ook een bezoek aan Daniëlles eigen tuin, die vol staat met kruiden, planten en bloemen die ze verwerkt in thees, alcoholische dranken, siropen, confituren, soepen, sausen, gebak en nog zoveel meer.
Wist je bijvoorbeeld dat je van elke rozensoort die goed ruikt, de blaadjes in salades mag verwerken?
Of dat je aardappelen zoveel lekkerder smaken als je tijm en rozemarijn bij het kookwater doet?
Onderweg leerden we ook dat bijvoet (een kruid) heel goed is tegen gezwollen voeten, of om dat net te voorkomen. Zou wel leuk zijn als dat in de Spaanse Pyreneeën zou groeien! ;o)


Ook aan de kinderen werd gedacht. Hen leerde Daniëlle hoe je van een klaproos een elfje kan maken.
Kortom, voor jong en oud(er) een heel leerrijke en aangename wandeling!

Na een tussenstop met lekkere kruidenhapjes en –drankjes en overheerlijke Limburgse taarten, een tombolatrekking en een korte fotoshoot met de gesponsorde Scaniakleding, vertrokken we voor een tweede wandeling, ditmaal onder de deskundige leiding van natuurgids Charlie Claesen.


Ook hij vertelde heel boeiend over de plaatselijke flora en fauna, en over de geschiedenis van Heers en van de Herckenrodehoeve, waar onze wandeling begon.


Tot slot konden we nog even met onze groep samenzitten en vooruitblikken op het grote avontuur, dat nu toch wel erg dichtbij komt.
Op 31 augustus gaan we met ons twaalven samenkomen bij Nike in Laakdal, om samen te eten (ieder brengt wat mee), misschien ook een wandeling, maar vooral: veel gezellig kletsen!
En exact 1 week later vertrekken we dan. Het wordt nu echt wel aftellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten