dinsdag 5 juli 2011

Bezoek aan piano’s Maene

Zoals eerder aangekondigd, hadden we vorige week woensdag het groot genoegen te mogen genieten van een privérondleiding en –concert bij piano’s Maene in Ruiselede.
Wat dit met Monte Perdido te maken heeft : op 3 december geeft Thierry, de partner van Ria, een benefietconcert ten voordele van Monte Perdido, kwestie van Outward Bound een zetje te geven om na editie twee meteen aan editie drie te beginnen. ;o)
De titel van dat concert wordt “Passion meets passion”.
De passie van Thierry voor piano’s ontmoet de passie van Rudy, een kunstfotograaf. Samen brengen ze muziek in beeld. Maene zorgt voor de gelegenheid voor een Steinwayconcertvleugel. Als dat geen prachtige combinatie zal zijn! Dus vandaar ons geleid bezoek.

We werden hartelijk verwelkomd door Hans Vervenne, die ons de ganse avond een zeer kundige uitleg met bijbehorende klanken zou geven over de klavierinstrumenten door de eeuwen heen.
Daarbij konden we deze instrumenten, ofwel originelen, ofwel door Maene perfect nagemaakte kopieën, aanschouwen en beluisteren.Bovendien kregen we ook een rondleiding in het atelier, waar piano’s gemaakt, maar ook hersteld worden.


Aan het eind van de avond mochten we dan genieten van een prachtig privéconcert, liefst 8 stukken in totaal, gespeeld op 6 verschillende klavieren, gaande van o.a. Couperin over van Beethoven, Chopin, Schumann, Debussy en Hans Vervenne zelf en gespeeld door Hans en Thierry.Tot slot begeleidde Hans ons op de piano terwijl we ons Monte Perdidolied zongen.
Dat is een lied op de melodie van “Una paloma blanca”, maar met een nieuw uitgevonden Nederlandse tekst van Nicole en Frieda, heel leuk om te zingen!


Als allerlaatste had Frieda nog een cadeautje mee voor iedereen in de vorm van een koffiebus, gevuld met 40 euro, opbrengst van de Poederleese Heggefeesten.
En ook Heidi had nog schitterend nieuws, nl. dat we de gevraagde sponsoring van Cera zullen krijgen!

Deze avond was voor mij prachtig en uniek om te mogen meemaken, heel veel dank aan Ria en Thierry, en aan Hans Vervenne en piano’s Maene!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten