woensdag 29 juni 2011

BBQ bij Chiro Deurne en Heggefeesten in Poederlee

Afgelopen zaterdag organiseerde de chiro van Deurne een barbecue. De opbrengst daarvan was weliswaar voor henzelf, maar omdat Johan en zijn 3 kinderen er vroeger leider geweest zijn (of nog zijn), wilden ze ook iets doen ten voordele van ons Monte Perdidoproject.
Je kon zakjes snoep kopen of raden hoeveel knikkers er in een bokaal zaten. De winnaar kreeg een grote biermand.
Johan, Simonne, François en ik lieten ons de barbecue goed smaken!


Zondag werden de MP-ers dan verwacht op de markt in Poederlee. Daar gingen de jaarlijkse Heggefeesten door, en Frieda stond er met een stand ten voordele van ons project.
Het was bovendien een speciale dag, want Frieda werd 59! Ze trakteerde dan ook iedereen die voorbijkwam met iets lekkers.


Qua sponsoring kon je ofwel een vrijwillige bijdrage in onze berg steken – waarbij je vanaf 25 euro een waardebon van 20 euro van een handelaar uit Lille kon winnen - ofwel kon je koekjes grabbelen, waarbij je bij het juiste koekje een doos om koffiepads in te bewaren kon winnen.
We verkochten ook de gekalligrafeerde verjaardagskaarten van Martine en dichtbundels, geschreven door de partner van één van de deelneemsters van 2009.

We mogen wel zeggen dat de opkomst erg goed was. We waren ook met 6 MP-ers aanwezig, en elk van ons zette haar beste beentje voor om ons project zo bekend mogelijk te maken bij de bezoekers, onder wie verscheidene politiekers en andere bestuurders van diverse organisaties.Op het eind van de dag mocht Wout (kleinzoon van Frieda) de waardebonnen trekken.


Even tevoren had hij zich al reuze geamuseerd met Martine, die met hem eendjes gaan vissen was, want er stonden ook een aantal kermiskramen.


Iedereen tevreden dus, het was een aangename dag, proficiat aan Frieda voor de puike organisatie!

Vanavond zijn we in Ruiselede uitgenodigd bij piano’s Maene voor een rondleiding en een privéconcert.
Dat wordt de voorloper van een benefietconcert, dat op 3 december 2011 zal doorgaan ten voordele van Monte Perdido 2013.
Maene is uiteraard dé top van alles wat met piano te maken heeft, en ik ben dan ook zeer vereerd dat ik deze privérondleiding mag meemaken. Verslag volgt één van de volgende dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten