vrijdag 8 juli 2011

Wandel- en fietshappening in Mol

Afgelopen zondag kon iedereen gaan wandelen of fietsen aan de Rauwse meren in Mol.
Je kon voor het wandelen afstanden kiezen tussen 5 en 20 km, en voor het fietsen tussen 24 en 90 km.
Wie inschreef voor één van deze activiteiten, kreeg er gratis een ijsje bovenop.
De innerlijke mens kon ook worden gevuld met overheerlijke paëlla of hotdogs.


De paëlla ging als zoete broodjes over de toonbank, de broodjes zelf (hotdogs) iets minder.
Het was dan ook warm, wat dan weer wel goed was voor het drankverbruik.
Zelf mocht ik drank- en eetbonnetjes verkopen.


Dat was wel een kolfje naar mijn hand, je hebt contact met mensen en je hoeft niet de hele tijd recht te staan of dingen te dragen/heffen (allebei niet goed voor mijn rug en linkerarm).
Bovendien had ik het genoegen dat samen met Kristel te mogen doen, een echt toffe madam!
Jef (de man van Chris) gaf uitleg bij de wandel- en fietsroutes, en verder was zo ongeveer Chris’ ganse familie opgetrommeld om te komen helpen.

Ook de MP-ers waren goed vertegenwoordigd, we waren er met 9 van de 12 en kregen bovendien versterking van Ria en Sabine, en van 4 medewerkers van Genzyme (een bedrijf dat ons op deze manier sponsort).
Ook May en Lut (deelneemsters van MP 2009) kwamen wandelen ten voordele van ons project.


Zelf vond ik het een heel fijne dag, wel jammer dat ik de gesprekken tussen onze MP-ers en die van 2009 gemist heb, dat is dan het nadeel van op één bepaalde plaats te werken i.p.v. rond te lopen zoals de opdieners/afruimers.

Qua opkomst hadden we, ondanks de gigantische mediacampagne en al het voorbereidend werk van Chris en Jef, toch een kleiner aantal mensen dan verwacht.
Maar iedereen heeft zijn/haar beste beentje voorgezet, en belangrijk is ook dat Monte Perdido meer en meer bekendheid krijgt, wat bij deze zeker gelukt is!

Helaas kreeg het geheel nog een negatief staartje. Chris liet woensdag weten dat Jef bij het verwijderen van de wandelbordjes een spierscheur opgelopen heeft, waardoor ook hun vakantieplannen in het water dreigen te vallen.
We duimen dat dat niet zo zal zijn en wensen Jef een spoedig herstel !

Onze volgende en voorlopig laatste sponsoringsactiviteit gaat door op 24 juli om 14 u in Opheers (Limburg). We vertrekken voor een wandeling aan de Herckenrodehoeve en krijgen gedurende de eerste 4 km uitleg over kruiden van niemand minder dan Daniëlle Houbrechts. Er zijn ook kruidenhapjes en –drankjes voorzien.
De volgende 4 km wijdt natuurgids Charlie Claesen ons in in de plaatselijke flora en fauna.
Je kan ook slechts één deel van de wandeling doen. Achteraf is er uiteraard voldoende voorzien om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven.

Maar voor het zover is gaan François en ik volgende week op 5-daagse in Lustin, samen met Robert, plus 4 tot nog toe onbekende dames. We kijken ernaar uit om weer 4 nieuwe mensen te leren kennen en verheugen ons al op de activiteiten die Channe voor ons in petto heeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten