vrijdag 27 mei 2011

Wandeling en vergadering bij Martine

Afgelopen zondag kwamen we om 10 u samen bij Martine.
Om 10.15 u vertrokken we voor een geleide wandeling door Buggenhoutbos.
Marc, de man van Martine, was onze bekwame gids.


We kregen van hem heel wat interessante uitleg over het bos, o.a. over hoe Amerikaanse populieren gekapt werden en vervangen zullen worden door inheemse eiken (kunnen zich beter aanpassen aan onze grond), over de eendenput (is geen put maar een vijver), over een loo of tra (open plaats in een bos), over de plaatsen waar je hout kan kopen enzovoort.We kwamen ook voorbij een gedenksteen voor al wie kanker heeft of gehad heeft. Die werd hier in 2006 geplaatst t.g.v. Kom Op Tegen Kanker, die in het bos een deel aanplantingen deed.


Weer aangekomen bij Martine, was Johan inmiddels ook gearriveerd en konden we onze hongerige magen stillen. Martine had lekkere preisoep gemaakt en 2 lekkere cakes gebakken.
Heidi bleek, zonder het te weten, in het bezit te zijn van een toverlepeltje. Frieda wist hoe het werkte (waar kleinkinderen al niet goed voor zijn), eerst ongeloof, maar na de proef op de som genomen te hebben, bleek het inderdaad een toverlepeltje te zijn.

Na het eten konden we dan aan onze vergadering beginnen, na verrast te worden door Heidi die een prachtige zelfgemaakte Monte Perdidospaarpot meegebracht had. Die kan dienen om op onze volgende sponsoringsactiviteiten te gebruiken.


Vervolgens hebben we meer dan 3 uur vergaderd. Marc en François (de man van Frieda die ook mee kwam wandelen) waren bij terugkomst van hun fietstocht zeer verbaasd dat die vergadering nu nóg niet gedaan was hahaha! Maar als we iets doen, doen we het goed hé.
Na overlopen van hoever het stond met alle sponsoringsactiviteiten, spraken we o.a. over waar iedereen m.b.t. de expeditie schrik voor heeft, zodat we daar rekening mee kunnen houden als we in Spanje zijn.
Ook bleken er nog een aantal onduidelijkheden te zijn, o.a. i.v.m. wat wel en niet meenemen.
Sabine heeft laten weten dat we al onze vragen best bundelen en dan allemaal tesamen stellen. Eventueel kan dat al op de begeleide wandeling van 4 juni, waar o.a. ook iemand meegaat die de expeditie 2 jaar geleden meemaakte. Ria, als je dit zou lezen, bereid je maar voor op een spervuur van vragen! ;o)))

Na afloop van de vergadering wachtte ons nog iets heel aangenaams: Sinterklaas was langsgeweest in de vorm van een zak gevuld met kleding en andere attributen (o.a. een rugzak en een sportzak), die Robert, Frieda en Johan van Nike gekregen hadden. Bedankt alle drie!


Eerstvolgende activiteit is onze door Geert begeleide wandeltocht op 4 juni in Anseremme. Naar het schijnt gaan we 5 uur wandelen, bergop en bergaf op oneffen terrein, voor wie kan al met een rugzak van 7 kg. We zijn benieuwd wat dat gaat geven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten