zondag 1 mei 2011

Rommelmarkt in Lembeke

Vandaag ging onze tweede sponsoringsactiviteit door. Sandra, de organisatrice, was al om 7.30 u op de rommelmarkt. Ingrid, Martine en ikzelf een tweetal uurtjes later.


We hadden een heel grote stand en vooral een zeer gevarieerde. Je kon bij ons terecht voor allerlei soorten borden, glazen, kommen, vazen, boeken, dvd’s, video’s, kleine gadgets, speelgoed, schoenen, t-shirts en zelfs een BMX-fiets !

Sandra had zelf een prachtige affiche gemaakt om ons Monte Perdidoproject bekend te maken.


In de voormiddag kwam er maar weinig volk. ’s Namiddags, waarschijnlijk door de aanpalende kermis, iets meer.
Oorspronkelijk veel meer kijkers dan kopers, maar toen Sandra om 15 u besliste om alle prijzen te laten zakken, ging de verkoop opeens wel heel erg vlot. Niet verwonderlijk, want sommige dingen gingen echt voor spotprijzen van de hand. Niet te geloven dat vele mensen dan nog durfden afbieden – wetende dat het voor een goed doel was ! – en we dikwijls nog de gulden middenwegprijs moesten hanteren om iets verkocht te krijgen.

Maar al bij al toch een geslaagde dag en een leuke ervaring, al had het wel iets minder warm gemogen, gezien we de ganse dag in de volle zon gezeten hebben.
Heel fijn dat ook Henk (Sandra’s man) en Robbe en Raf (hun zonen) meehielpen!

Zelf kon ik niet weerstaan aan deze prachtige schotel.


Hij past heel goed bij de kleuren van onze living, de tekening erin doet mij ook denken aan het scoutsteken (ik ben vroeger bij de scouts geweest en zoals ze zeggen: eens scout, altijd scout), en hij zal mij altijd aan ons Monte Perdido-avontuur herinneren. Bovendien had hij voor Sandra ook een symbolische betekenis, want hij is nog van haar oma geweest, en ze was toch heel blij dat hij nu naar iemand gegaan is die ze kent. Dus iedereen gelukkig !

Volgende week zondag 8 mei, en de daaropvolgende zondag 15 mei gaan we van 8 u tot 11 u azalea’s en verjaardagskaarten verkopen op het OCMW-ontbijtbuffet in Lochristi, Bosdreef 5A.
Men zegge het voort!

2 opmerkingen:

 1. waw, tof. Ik hoorde dat de opbrengst ook goed was! Zou het lukken om dat bord hier te krijgen? Dat zouden we ook wel kunnen gebruiken op het ontbijt! Onze stand staat trouwens aangekondigd in het infoblad van de gemeente Lochristi dat bij alle inwoners in de bus komt! Goed hé!!!! Ik laat jullie nog wel iets weten over uur en plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Heidi,
  Sandra zal je deze week de geplastificeerde affiche brengen. We kunnen deze dan telkens doorgeven, zodat hij op elke sponsoringsactiviteit gebruikt kan worden.
  Groetjes,
  Marie-Rose

  BeantwoordenVerwijderen