dinsdag 20 maart 2012

Opname Monte Perdidolied

Wegens een foutje van mijzelf werd dit bericht per ongeluk gewist en heb ik het nu teruggeplaatst.

Vandaag (23 november 2011) was het onze grote dag. Nog één. ;o)))
Om 10.15 u vertrokken naar Martine, vandaar naar het station van Malderen, waar we de trein naar Mechelen namen. Sandra had diezelfde trein al in Gent genomen, zodat we met ons drietjes verder spoorden.
In Mechelen hadden we in een brasserie recht tegenover het station afgesproken met Ingrid, Nicole, Frieda, Joohan en Robert.


Robert had 2 verrassingen voor ons.
In Spanje beschikten we over een mooi schrift waar iedereen zo dikwijls als hij/zij wilde, iets in kon schrijven. Robert had voor ieder van ons het ganse schrift gekopieerd en mooi ingebonden. Dank je wel Robert, ik ben er ontzettend blij mee !
Op ons terugkomweekend had hij ook over een film gesproken, nl. “Pay it forward”. De film gaat over iemand die iemand anders een hele grote gunst doet, en als tegenprestatie vraagt dat die persoon die gunst aan 3 andere mensen moet verlenen, die elk op hun beurt weer 3 anderen een gunst moeten verlenen en zo verder, zodat je een kettingreactie van vriendelijkheid en goedheid veroorzaakt.
Als tweede verrassing had Robert voor elk van ons een dvd van die film bij ! Ja , de tijd dat de Sint op 6 december kwam, is reeds lang voorbij ! Nogmaals dank je wel, Robert !

Na een lekkere en overvloedige linguini met groentjes en tofu (voor Nicole en mij, wat er op/in de anderen hun bord lag zag er ook overheerlijk uit) vertrokken we richting muziekcentrum Klankendaal, waar de opname zou plaatsvinden.
We werden hartelijk verwelkomd door de directeur himself, nl. Jos Maes. Hij zou ons begeleiden op piano. Even later vervoegde ook Ilse ons. Echt tof dat zij, ondanks een zware verkoudheid, de moeite had gedaan om mee te komen zingen !


We zongen eerst een paar proefversies, waarbij er hier en daar iets aan het ritme gewijzigd werd. Het bleek geen sinecure om 9 mensen, waarvan de meesten dit niet gewend zijn, mooi samen te laten zingen.
Maar zoals steeds zorgde ons enthousiasme en Ingrids voortreffelijke dirigeerkunst voor een zeer geslaagde opname.


Nadien kregen we nog iets te drinken aangeboden en konden we met een leuke melodie in ons hoofd huiswaarts keren. Heel erg hartelijk dank aan Jos Maes en aan Ingrid, die dit leuke gebeuren voor ons kon regelen !

Ilse bracht ook nog de foto’s van Jos mee, die door Ingrid vakkundig op iedereens stick gezet werden. Op dit ogenblik beschik ik dus van gans onze expeditie samen (voorbereidingen en terugkomweekend inbegrepen) over ongeveer 6120 foto’s en een 50-tal filmpjes !!!
Tegen dat Monte Perdido 2013 begint heb ik misschien de tijd gevonden om daar een deftige sortering in te maken en te proberen een album samen te stellen. ;o)))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten