dinsdag 5 april 2011

Wandelen met stokken

Eergisteren kwamen we met onze groep samen in Sint-Joris-Weert. Het was de eerste van twee begeleide wandeltochten als voorbereiding op onze expeditie in september.
Dit keer zouden we leren wandelen met stokken.
Het was fijn kennis te maken met Channe (die in september meegaat als vrijwilligster), Jac (idem en trekking- en dus ook wandelstokkenspecialist) en Jos (gaat mee als kinesist). Uiteraard waren Ilse en Geert ook van de partij.


Chris helaas niet, haar voet is nog niet voldoende hersteld. We hebben haar gemist en wensen haar spoedig beterschap!
We waren blij dat Ingrid er ’s namiddags ook bij kon zijn, zo waren we toch met 11 van de 12 – helaas dus nog steeds geen nieuwe groepsfoto, eens moet die er toch komen, al vind ik deze met 11 ook heel goed geslaagd:


Nadat iedereen zich even kort voorstelde, vertrokken we richting bos.
Al snel kwamen we aan een piepklein hellinkje, waar Jac ons leerde op welke manier we best bergop en bergaf gaan. Een nieuwe manier die ik nog niet kende, zeer goed om de knieën te ontlasten bij het stijgen.
Daarna leerde hij ons hoe we precies onze stokken moesten instellen, waarna we een kleine testwandeling (met stokken) deden.


Onderweg deden we ook evenwichtsoefeningen op boomstammen, weer een stukje wandelen, en toen was het tijd voor het zelf meegebrachte middagmaal. Jac zorgde voor een zeil waaronder onze rugzakken droog stonden, want het was een beetje aan het regenen, gelukkig niet erg hard.

Na het eten deden we enkele teambuildings- en evenwichtsspelletjes, waarna we weer gingen wandelen.
We kwamen aan een redelijke helling, waar Jac ons leerde al zigzaggend naar beneden te gaan (weer goed om de knieën te ontlasten) en vervolgens naar boven te komen, en dit drie keer na elkaar, waarbij we de laatste keer ongeveer in een rechte lijn naar beneden moesten wandelen.
Toen we boven kwamen, moesten we onze hartslag meten, en een minuut later opnieuw, zodat je kon zien hoeveel je op één minuut recupereerde. Dat viel in mijn geval toch redelijk mee, oef!

Tot slot deden we nog een wandeling van 1,5 uur met weliswaar twee rustpauzes, de eerste keer kwamen we Martines nachtmerrie en mijn droom tegen, namelijk 5 honden, de tweede keer deden we nog een spelletje dat enigszins op onze lachspieren werkte.


Terug aan het station gekomen (ons vertrekpunt) wuifden we eerst Nicole uit die met de trein gekomen was en vertrokken de meesten huiswaarts.

Martine, Johan, Robert en ik gingen nog eerst iets drinken, want Martine snakte al de hele dag naar koffie. Jaja, dat gaat nog iets worden die 12 dagen in Spanje zonder koffie onderweg!

Binnenkort komen ook onze eerste sponsoringsactiviteiten eraan: op 17 april lopen er mensen voor Johan op de Antwerp Miles, op 1 mei staat Sandra op de rommelmarkt in Lembeke, en op 15 mei lopen Heidi en haar zoon op de stadsloop in Gent. Binnenkort meer hierover!

Tussendoor gaan we op 20 april ook nog wandelen bij Nicole, kwestie van training in superaangenaam gezelschap, en komen we ergens in mei nog eens samen bij Martine om te wandelen en te vergaderen.
Ja ja, we zitten niet stil, en dat zal, hoe meer september dichterbij komt, alleen maar toenemen!

1 opmerking:

  1. wat een leuk verslagje weer, en altijd met foto's! Dat zou ik ook meer moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen