maandag 21 maart 2011

Wandeling en vergadering bij Chris

Gisteren waren we uitgenodigd bij Chris thuis. Begin juli organiseert zij als sponsoringsactiviteit een wandel- en fietshappening rond de Rauwse Meren in Mol, en het was haar bedoeling gisteren met de ganse groep één van deze wandelingen te doen, aangezien wij de dag zelf gaan helpen en bijgevolg niet kunnen wandelen.
We werden door Chris en haar man Jef ongelooflijk hartelijk onthaald, en na een koffie (of iets anders) vertrokken we met 3 auto’s naar het begin van de wandeling.
Helaas kon Chris zelf maar een heel klein stukje meewandelen, want bij het inlopen van nieuwe schoenen heeft ze een ontsteking aan haar voet opgelopen. Heel erg jammer, Chris, we wensen je spoedig beterschap!

Oorspronkelijke bedoeling was 12 km te wandelen, maar om diverse redenen zou het 10 km worden, met – op mijn verzoek – een korte rustpauze halfweg.
Heel leuk was dat we voor het eerst voltallig waren, en dat we kennis konden maken met Sandra. Dat viel reuze mee, voor éen iemand zelfs té goed, maar daarover seffens meer. ;o)
Na een wandeling door de bossen en langs het prachtige meer,


waarbij Frieda ons regelmatig attent maakte op mooie dingen die we anders door ons getater niet gezien zouden hebben – bedankt Frieda! – kwamen we bij onze rustplaats aan, waar Chris met de auto naartoe gekomen was.

Iedereen kwam druppelsgewijs toe, maar na enkele ogenblikken bleek dat Robert en Sandra, die onder hun tweetjes al een tijdje als laatsten liepen, nergens meer te bespeuren waren. Chris had hen nog zien lopen toen ze de auto parkeerde, maar nu waren ze nergens meer te zien.
Na enkele minuten gewacht te hebben, besloot Johan Robert op zijn gsm te bellen. Maar ... de echtgenote van Robert nam op. Bleek dat Robert een verkeerd nummer aan Johan gegeven had.
Dus moest Johan aan Roberts echtgenote gaan uitleggen dat we Robert eigenlijk kwijt waren, nee nee, er scheelde niets ernstigs, hij was wel met een spiksplinternieuw jong en mooi mokske op stap, maar verder alles goed jaja ... Hahaha, hilariteit alom!
Via Roberts echtgenote kregen we dan zijn juiste gsm-nummer – want dat had natuurlijk niemand van ons bij – en bleek hij al een heeeeel eind verder gewandeld te zijn, ze hadden niet gezien dat we daar afgeslagen waren.

Enfin, uiteindelijk zijn we toch allemaal weer bij Chris thuisgeraakt, hebben daar onze broodjes opgegeten – Chris had ook nog eens voor soep gezorgd, en Martine voor rijstpap en cake - en nadien weer heel ernstig vergaderd.
Heidi nam opnieuw de taak van secretaresse op zich, dit keer zonder laptop, dus ik wil haar via deze weg al bedanken voor het vele werk dat ze zal hebben om weeral een verslag te schrijven.
Heidi, volgende keer laat je het maar eens aan iemand anders over hé, er zijn kandidaten genoeg!

Tussen het eten en de vergadering zouden we onze definitieve groepsfoto nemen. Jef was 's namiddags weg en de buren bleken niet thuis, dus heeft Chris haar dochter gebeld, die zo lief was meteen te komen.
Maar: toen bleek dat Robert zijn MP-t-shirt vergeten was. Dus is Ingrid, die onder haar t-shirt een groen topje aanhad, zo lief geweest haar t-shirt aan Robert te lenen, zodat we toch allemaal op de foto konden. Maar Ingrid, ik denk dat we toch best nog een nieuwe foto maken, waarop ook jij in “vol ornaat” staat!


Na een weeral lange vergadering namen we afscheid en keerden naar huis terug. Tenminste, dat was toch de bedoeling. Bij Geel hebben we zeker een half uur in de file gestaan, zodat Martine en ik onderweg nog even gestopt zijn om een lekker frietje te eten.

Binnen 2 weken komen we alweer samen, dit keer in Sint-Joris-Weert. Dan gaan we een wandeling maken onder begeleiding van Geert en Ilse, en zullen we ook reeds met enkele van de vrijwilligers die in september meegaan, kennis kunnen maken. Weer iets om naar uit te kijken!

2 opmerkingen: