woensdag 5 oktober 2011

Race for the Cure

Zoals elk jaar staat oktober weer helemaal in het teken van de sensibilisering tegen borstkanker, gesymboliseerd door de Pink Ribbon, het roze lintje. Tal van initiatieven trachten vrouwen bewust te maken van het belang van de tijdige opsporing van borstkanker.

Eén van die initiatieven ging al door op 25 september in Antwerpen, nl. Race for the Cure.
Je kon kiezen tussen 3 km wandelen of 6 km lopen. De deelnemers vieren tijdens de Race for the Cure hun overwinning op borstkanker, steunen diegenen die nog altijd tegen de ziekte vechten en herdenken iedereen die aan borstkanker overleden is.

Er waren 3657 deelnemers ingeschreven. Wie borstkanker (gehad) heeft, kreeg een roze t-shirt, alle andere deelnemers een witte.
We kregen ook een pet, een handdoek en een goodybag met allerlei leuks in.
Alle (ex-)borstkankerpatiënten kregen bovendien een gratis ontbijt, de anderen moesten hier 4 euro voor betalen.
Persoonlijk vind ik het een beetje jammer dat er financieel een onderscheid gemaakt wordt tussen borst- en andere kankerpatiënten en ik vermoed dat dat ook bepaalde mensen tegenhoudt om deel te nemen.

May, die meedeed aan Monte Perdido 2009, had 5 andere mensen van haar groep opgetrommeld, en had via Sabine gevraagd of er hiervoor ook bij onze groep interesse was.
Uiteindelijk waren Frieda, Joohan, Ingrid en ik aanwezig, samen met de 2 François (Frieda hare en de mijne), alsook verscheidene partners van de andere MP-groep.
Het was leuk nog een paar nieuwe oud-MP-ers te leren kennen en natuurlijk ook onze MP-ervaringen uit te wisselen.
Voor mij was het ook heel aangenaam Ils nog eens te zien, met wie voor mij dit ganse MP-avontuur begon.
De oude en de nieuwe MP-ers spraken ook af elkaar te contacteren als 1 van beide groepen iets organiseert. Zo wordt onze MP-groep steeds groter en dat is fijn !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten