vrijdag 27 mei 2011

Wandeling en vergadering bij Martine

Afgelopen zondag kwamen we om 10 u samen bij Martine.
Om 10.15 u vertrokken we voor een geleide wandeling door Buggenhoutbos.
Marc, de man van Martine, was onze bekwame gids.


We kregen van hem heel wat interessante uitleg over het bos, o.a. over hoe Amerikaanse populieren gekapt werden en vervangen zullen worden door inheemse eiken (kunnen zich beter aanpassen aan onze grond), over de eendenput (is geen put maar een vijver), over een loo of tra (open plaats in een bos), over de plaatsen waar je hout kan kopen enzovoort.



We kwamen ook voorbij een gedenksteen voor al wie kanker heeft of gehad heeft. Die werd hier in 2006 geplaatst t.g.v. Kom Op Tegen Kanker, die in het bos een deel aanplantingen deed.


Weer aangekomen bij Martine, was Johan inmiddels ook gearriveerd en konden we onze hongerige magen stillen. Martine had lekkere preisoep gemaakt en 2 lekkere cakes gebakken.
Heidi bleek, zonder het te weten, in het bezit te zijn van een toverlepeltje. Frieda wist hoe het werkte (waar kleinkinderen al niet goed voor zijn), eerst ongeloof, maar na de proef op de som genomen te hebben, bleek het inderdaad een toverlepeltje te zijn.

Na het eten konden we dan aan onze vergadering beginnen, na verrast te worden door Heidi die een prachtige zelfgemaakte Monte Perdidospaarpot meegebracht had. Die kan dienen om op onze volgende sponsoringsactiviteiten te gebruiken.


Vervolgens hebben we meer dan 3 uur vergaderd. Marc en François (de man van Frieda die ook mee kwam wandelen) waren bij terugkomst van hun fietstocht zeer verbaasd dat die vergadering nu nóg niet gedaan was hahaha! Maar als we iets doen, doen we het goed hé.
Na overlopen van hoever het stond met alle sponsoringsactiviteiten, spraken we o.a. over waar iedereen m.b.t. de expeditie schrik voor heeft, zodat we daar rekening mee kunnen houden als we in Spanje zijn.
Ook bleken er nog een aantal onduidelijkheden te zijn, o.a. i.v.m. wat wel en niet meenemen.
Sabine heeft laten weten dat we al onze vragen best bundelen en dan allemaal tesamen stellen. Eventueel kan dat al op de begeleide wandeling van 4 juni, waar o.a. ook iemand meegaat die de expeditie 2 jaar geleden meemaakte. Ria, als je dit zou lezen, bereid je maar voor op een spervuur van vragen! ;o)))

Na afloop van de vergadering wachtte ons nog iets heel aangenaams: Sinterklaas was langsgeweest in de vorm van een zak gevuld met kleding en andere attributen (o.a. een rugzak en een sportzak), die Robert, Frieda en Johan van Nike gekregen hadden. Bedankt alle drie!


Eerstvolgende activiteit is onze door Geert begeleide wandeltocht op 4 juni in Anseremme. Naar het schijnt gaan we 5 uur wandelen, bergop en bergaf op oneffen terrein, voor wie kan al met een rugzak van 7 kg. We zijn benieuwd wat dat gaat geven!

maandag 16 mei 2011

Ontbijtbuffet in Lochristi en stadsloop in Gent

Gisteren stonden Heidi, Martine en ik opnieuw op het ontbijtbuffet in Lochristi om azalea’s en verjaardagskaarten te verkopen.
Aanvankelijk ging de verkoop minder goed dan vorige week, maar uiteindelijk was de opbrengst zeker niet slecht.

Na Heidi’s auto bij haar thuis geparkeerd te hebben, reden we naar Gent, waar Heidi met haar man, kinderen, ouders, broer en schoonzus afgesproken had om iets kleins te gaan eten. Ondertussen had Frieda ons opgebeld om te vragen waar de juiste afspraakplek was en is ook zij mee komen eten.
Het was wederzijds wel leuk om elkaar allemaal te leren kennen.

Ondertussen was Heidi ook haar nummer om te lopen al gaan afhalen. Ook Gilles, Heidi’s zoon, en Geert, Heidi’s broer, liepen mee.


Om 14 u was het dan zover. Na wat stretchoefeningen volgde er een gezamenlijke opwarming, waarbij je het gezamenlijk wel letterlijk mag nemen, want ook Frieda kon er niet aan weerstaan. ;o)





Intussen waren er ook nog enkele vriendinnen van Heidi aangekomen, die eveneens meeliepen.
Nadat het startschot gegeven was, begaven wij ons met zijn allen naar de aankomst.
Daar kwam, van degenen voor wie wij supporterden, Gilles als eerste over de meet, ruim voor de anderen. En zeggen dat hij gisterenvoormiddag al 30 km gaan mountainbiken was! Een dikke proficiat, Gilles!


Een tijdje later kwamen dan Geert en Heidi bijna gelijktijdig over de meet, vergezeld van Linda (vriendin van Heidi die de hele tijd naast haar blijven lopen was). Een dikke proficiat aan iedereen!


Heidi, je hebt nu al bewezen dat er KRACHT komt na kanker, je bent heel goed op weg om de Monte Perdido te halen! Doe zo verder, je bent een voorbeeld voor ons allen!

zondag 8 mei 2011

Ontbijtbuffet in Lochristi

Zoals aangekondigd, stonden we vandaag op het ontbijtbuffet in Lochristi met een standje met azalea’s, verjaardagskaarten en koekjespakketten.
Heidi had de stand heel mooi aangekleed.


Onze ganse stand zag er zo uit:


We maakten vandaag ook kennis met Jo, de partner van Heidi, die in september ook zal meegaan als vrijwilliger. En ik moet zeggen, dat viel geweldig mee! Een heel sociaal en warm iemand (en zoals sommigen onder jullie zullen kunnen zien op mijn webalbum: een heel schoon koppel ! ;o))

Het ontbijt verliep in 3 shiften: van 8 tot 9, van 9 tot 10 en van 10 tot 11 u.
Martine kwam op het lumineuze idee om onze actie (tot tweemaal toe!) in de zaal te gaan aankondigen. Heidi gaf een bondige uitleg over ons project en sprak door de micro alsof ze nooit iets anders gedaan had, een natuurtalent dus!

De azalea’s verkochten het best van al, mogelijk ook omdat het vandaag moederdag was. Benieuwd of we er volgende week evenveel zullen kunnen verkopen!
Heidi, Jo en ik vonden het bijna hilarisch hoe Martine iedereen aansprak met haar zelfgekalligrafeerde verjaardagskaarten, maar ze had overschot van gelijk, ze zijn dan ook heel mooi en ze mag er terecht heel fier op zijn.
Door Martines aanpak verkochten de kaarten dan ook heel goed.
De koekjespakketten aanvankelijk iets minder, maar de grote snoepers zaten blijkbaar allemaal bij de laatste shift, want toen gingen ook de koekjes erg vlot de deur uit.

Fijne verrassing voor mezelf: totaal onverwachts stond opeens Martine daar. Jullie zullen zeggen: hoezo, die stond er toch al? Maar ik bedoel een andere Martine, nl. degene met wie ik 4 jaar als VLK-vrijwilligster in het Sint-Lucasziekenhuis gewerkt heb. Zij woont in Lochristi en kwam er ook ontbijten. En het is altijd heerlijk haar weer te zien!

Volgende zondag 15 mei staan we dus opnieuw op het ontbijtbuffet in Lochristi.
In de namiddag gaat dan de Gentse stadsloop door, waar Heidi samen met haar zoon Gilles 5 km zal lopen, en ze zich laten sponsoren ten voordele van ons project.
Het vertrek is om 14 u, de aankomst ongeveer een half uurtje later.
The place to be: start : Sint-Amandsstraat, aankomst: Sint-Pietersplein. Alle supporters welkom!

zondag 1 mei 2011

Rommelmarkt in Lembeke

Vandaag ging onze tweede sponsoringsactiviteit door. Sandra, de organisatrice, was al om 7.30 u op de rommelmarkt. Ingrid, Martine en ikzelf een tweetal uurtjes later.


We hadden een heel grote stand en vooral een zeer gevarieerde. Je kon bij ons terecht voor allerlei soorten borden, glazen, kommen, vazen, boeken, dvd’s, video’s, kleine gadgets, speelgoed, schoenen, t-shirts en zelfs een BMX-fiets !

Sandra had zelf een prachtige affiche gemaakt om ons Monte Perdidoproject bekend te maken.


In de voormiddag kwam er maar weinig volk. ’s Namiddags, waarschijnlijk door de aanpalende kermis, iets meer.
Oorspronkelijk veel meer kijkers dan kopers, maar toen Sandra om 15 u besliste om alle prijzen te laten zakken, ging de verkoop opeens wel heel erg vlot. Niet verwonderlijk, want sommige dingen gingen echt voor spotprijzen van de hand. Niet te geloven dat vele mensen dan nog durfden afbieden – wetende dat het voor een goed doel was ! – en we dikwijls nog de gulden middenwegprijs moesten hanteren om iets verkocht te krijgen.

Maar al bij al toch een geslaagde dag en een leuke ervaring, al had het wel iets minder warm gemogen, gezien we de ganse dag in de volle zon gezeten hebben.
Heel fijn dat ook Henk (Sandra’s man) en Robbe en Raf (hun zonen) meehielpen!

Zelf kon ik niet weerstaan aan deze prachtige schotel.


Hij past heel goed bij de kleuren van onze living, de tekening erin doet mij ook denken aan het scoutsteken (ik ben vroeger bij de scouts geweest en zoals ze zeggen: eens scout, altijd scout), en hij zal mij altijd aan ons Monte Perdido-avontuur herinneren. Bovendien had hij voor Sandra ook een symbolische betekenis, want hij is nog van haar oma geweest, en ze was toch heel blij dat hij nu naar iemand gegaan is die ze kent. Dus iedereen gelukkig !

Volgende week zondag 8 mei, en de daaropvolgende zondag 15 mei gaan we van 8 u tot 11 u azalea’s en verjaardagskaarten verkopen op het OCMW-ontbijtbuffet in Lochristi, Bosdreef 5A.
Men zegge het voort!