woensdag 20 april 2011

Ziek

Vandaag heeft Nicole een wandeling gepland in Hoeselt. We keken er enorm naar uit.
Frieda had gevraagd of onze partners ook mochten meekomen, en ja, dat mocht.
François (van Frieda) en François (de mijne) zouden dus ook meegaan.
Helaas heeft een boterhammeke martino stokken in de wielen gestoken.

Zondag had ik al 2 broodjes martino mee naar de Antwerp miles, en maandag was er nog martino over. Dus maandagavond nog behoorlijk wat martino gegeten, met het idee dat dat maximum 2 dagen goed blijft en we anders de rest moesten weggooien.
Gevolg: gisteren serieuze maag- en darmkrampen, misselijk en zo slap als een vod.
3/4 van de dag in mijn bed gelegen en enkel beschuitjes en een Activia gegeten, in de hoop dat het vandaag beter zou zijn.

Helaas... vanmorgen nog steeds buikkrampen, diarree, 37,6° koorts (dat is natuurlijk niet veel, maar bij mij wel een teken dat er iets niet goed is) en nog steeds zo slap als een vod.
François vond dat we dan beter niet konden gaan. Wat een wijs ventje heb ik toch, natuurlijk heeft hij volkomen gelijk, maar ik voel me er superongelukkig door.
Had me hier zooooo op verheugd, temeer daar het dan nog in mijn geliefde Limburg is!
Bovendien vind ik het ook erg dat ik hierdoor Martine in de problemen breng, want zij zou met ons meerijden. Heb haar natuurlijk meteen gebeld en hoop dat ze toch alleen zal kunnen rijden, ze zou nog met Marc overleggen.

Nicoleke, very very very sorry, ik vind het echt verschrikkelijk, maar ik kan er helaas ook niets aan doen. Voor mij in ieder geval geen martino meer!
Maar dat wandelen in Limburg maken we zeker op een andere keer goed! En dat lekker stuk zelfgebakken cake houd ik te goed hé! ;o)))

Voor degenen die dit nog zouden lezen voor ze gaan wandelen: een hele fijne wandeling gewenst, ’t zal zeker mooi zijn daar en het is ook nog prachtig weer vandaag, wat wil je nog meer? Geniet ervan!

maandag 18 april 2011

Antwerp Miles

Gisteren trokken we met 4 MP-ers + aanhang naar Antwerpen voor de Antwerp Miles, waar Luc, Georges, Stefan (vrienden van Johan) en Stoffel (oudste zoon van Johan) zich hadden laten sponsoren ten voordele van MP.
Ze moesten op voorhand een richttijd aangeven waarbinnen ze de 5 km (voor Luc) of de 10 miles (16,1 km) zouden lopen. Voor iedere minuut dat ze vroeger binnen waren, kregen ze van diverse personen een bepaald bedrag.

Met Martine en Marc (Martines man die ook de 10 miles ging lopen) mocht ik meerijden naar de P+R parking in Melsele, vanwaar we met de tram verder zouden gaan. Het allerlaatste plaatsje op de parking werd net voor onze neus ingenomen, maar gelukkig vonden we nog plaats in een aanpalende straat.

Op de plek van de 10 miles aangekomen, was het maar goed dat Johan ons stond op te wachten en dat hij ons gezien had, want wij zouden hem straal voorbij gelopen zijn. Zo klein is hij nochtans niet hé, maar zoooooveel volk, je wist niet waar eerst kijken.

Het was een fijne kennismaking met Simonne (de vriendin van Johan) en even later ook met François (de man van Frieda), die samen met haar arriveerde.

Om 13.30 u vertrok de 5 km en gingen we tussen al dat volk Luc zoeken. Tot Johans grote verbazing verscheen opeens ook zijn andere zoon Hannes om mee te lopen met de 5 km. Van een aangename verrassing gesproken!


Na een twintigtal minuten kwamen de eersten al over de eindmeet en gingen we daar weer supporteren.
Met ons viertjes vielen we totaal niet op tussen al die andere, dikwijls dezelfde, gekleurde t-shirts, maar we hebben toch hard ons best gedaan om "onze" lopers aan te moedigen!


Nadien konden we gezellig bij elkaar zitten en nader kennismaken, want de 10 miles vertrok pas om 15.30 u.
Johan klom op een afrastering om tussen al die lopers (16.000!) Stoffel en onze andere sponsorlopers te zoeken.
Op een bepaald moment had Stoffel zijn vader gezien, maar omdat ik op dat moment met Frieda aan het praten was, had ik helemaal niet door dat dat Stoffel was (hij lijkt als twee druppels water op Hannes) en heb ik dus helaas van hem geen foto. Sorry, Stoffel en Johan!
Het duurde bijna een half uur eer die 16.000 lopers vertrokken waren, en toen konden we weer wat gaan zitten. Niet al te lang echter, want de snelste finishte al op 49 minuten!
Nadat Marc binnengekomen was, wachtten we nog op Stoffel, maar die is erin geslaagd incognito langs een zijkant te verdwijnen. ;o))) Maar hij liet wel via sms aan Johan weten dat hij ruimschoots voor zijn opgegeven tijd binnen was. Hoera en een dikke proficiat voor alle lopers!


Gelukkig kenden Martine en Marc de weg terug naar de juiste tram, want op mijn eentje zou ik het maar moeilijk gevonden hebben.
Het was uiteindelijk toch 20 u eer ik weer thuis was, raar dat je van een hele dag nietsdoen zo moe kan worden... ;o)

dinsdag 12 april 2011

Sponsoringsactiviteiten

Binnenkort beginnen onze sponsoringsactiviteiten. Het zijn er heel wat.
Opdat iedereen die dit leest, tijd zou kunnen vrijmaken om te komen supporteren en/of deel te nemen, geef ik hier alvast een opsomming van degene die al vaststaan :

17 april : Antwerp Miles. Verscheidene lopers laten zich sponsoren ten voordele van Monte Perdido.

1 mei : rommelmarkt te Lembeke. Wij staan er met een stand waar je vanalles kan kopen, o.a. ook de door Martine zelf gekalligrafeerde verjaardagskaarten.

8 mei : OCMW-ontbijtbuffet in Lochristi. We staan er met een stand azalea’s en kaarten.

15 mei voormiddag : OCMW-ontbijtbuffet in Lochristi. We staan er met een stand azalea’s en kaarten.
15 mei namiddag : stadsloop Gent. Heidi en haar zoon lopen elk 5 km en laten zich sponsoren.

18 juni : benefietoptreden groep Tamboerijn in Oud-Turnhout. Met tombola.

25 juni : BBQ chiro Deurne. Er zal een spel staan waarvan de opbrengst voor Monte Perdido is.

26 juni : processie in Poederlee. Wij staan er met een stand.

3 juli: wandel- en fietshappening in Mol.

24 juli: kruidenwandeling in Opheers.

3 september : kunstveiling + benefietoptreden groep Coup de frein in Lochristi.

Wij hopen dat jullie massaal (d.w.z. ook met familie, vrienden, buren, kennissen, ...) naar deze activiteiten zullen komen. Vertel het vooral verder!

Ik probeer nog voor elke activiteit enkele dagen van tevoren een bericht te posten met meer uitleg, o.a. concrete plaats en uur.
Alvast bedankt om ons te willen sponsoren!

dinsdag 5 april 2011

Wandelen met stokken

Eergisteren kwamen we met onze groep samen in Sint-Joris-Weert. Het was de eerste van twee begeleide wandeltochten als voorbereiding op onze expeditie in september.
Dit keer zouden we leren wandelen met stokken.
Het was fijn kennis te maken met Channe (die in september meegaat als vrijwilligster), Jac (idem en trekking- en dus ook wandelstokkenspecialist) en Jos (gaat mee als kinesist). Uiteraard waren Ilse en Geert ook van de partij.


Chris helaas niet, haar voet is nog niet voldoende hersteld. We hebben haar gemist en wensen haar spoedig beterschap!
We waren blij dat Ingrid er ’s namiddags ook bij kon zijn, zo waren we toch met 11 van de 12 – helaas dus nog steeds geen nieuwe groepsfoto, eens moet die er toch komen, al vind ik deze met 11 ook heel goed geslaagd:


Nadat iedereen zich even kort voorstelde, vertrokken we richting bos.
Al snel kwamen we aan een piepklein hellinkje, waar Jac ons leerde op welke manier we best bergop en bergaf gaan. Een nieuwe manier die ik nog niet kende, zeer goed om de knieën te ontlasten bij het stijgen.
Daarna leerde hij ons hoe we precies onze stokken moesten instellen, waarna we een kleine testwandeling (met stokken) deden.


Onderweg deden we ook evenwichtsoefeningen op boomstammen, weer een stukje wandelen, en toen was het tijd voor het zelf meegebrachte middagmaal. Jac zorgde voor een zeil waaronder onze rugzakken droog stonden, want het was een beetje aan het regenen, gelukkig niet erg hard.

Na het eten deden we enkele teambuildings- en evenwichtsspelletjes, waarna we weer gingen wandelen.
We kwamen aan een redelijke helling, waar Jac ons leerde al zigzaggend naar beneden te gaan (weer goed om de knieën te ontlasten) en vervolgens naar boven te komen, en dit drie keer na elkaar, waarbij we de laatste keer ongeveer in een rechte lijn naar beneden moesten wandelen.
Toen we boven kwamen, moesten we onze hartslag meten, en een minuut later opnieuw, zodat je kon zien hoeveel je op één minuut recupereerde. Dat viel in mijn geval toch redelijk mee, oef!

Tot slot deden we nog een wandeling van 1,5 uur met weliswaar twee rustpauzes, de eerste keer kwamen we Martines nachtmerrie en mijn droom tegen, namelijk 5 honden, de tweede keer deden we nog een spelletje dat enigszins op onze lachspieren werkte.


Terug aan het station gekomen (ons vertrekpunt) wuifden we eerst Nicole uit die met de trein gekomen was en vertrokken de meesten huiswaarts.

Martine, Johan, Robert en ik gingen nog eerst iets drinken, want Martine snakte al de hele dag naar koffie. Jaja, dat gaat nog iets worden die 12 dagen in Spanje zonder koffie onderweg!

Binnenkort komen ook onze eerste sponsoringsactiviteiten eraan: op 17 april lopen er mensen voor Johan op de Antwerp Miles, op 1 mei staat Sandra op de rommelmarkt in Lembeke, en op 15 mei lopen Heidi en haar zoon op de stadsloop in Gent. Binnenkort meer hierover!

Tussendoor gaan we op 20 april ook nog wandelen bij Nicole, kwestie van training in superaangenaam gezelschap, en komen we ergens in mei nog eens samen bij Martine om te wandelen en te vergaderen.
Ja ja, we zitten niet stil, en dat zal, hoe meer september dichterbij komt, alleen maar toenemen!