donderdag 20 januari 2011

Kennismaking en wandeling met Martine

Nog voor we van Sabine de lijst met de namen van alle deelnemers gekregen hadden, wist ik van een gemeenschappelijke kennis reeds dat Martine zich ook kandidaat gesteld had.
Dus toen ik van diezelfde kennis vernam dat Martine ook effectief meemocht, had ik haar eens gebeld.
Aan de telefoon klikte het meteen, want we hebben die eerste keer zeker wel een uur gebeld. ;o)))

Martine had toen reeds voorgesteld eens samen te gaan wandelen, dus dat hebben we eergisteren dan ook gedaan.
Wel grappig: toen ik bij Martine aankwam en ze de deur opendeed, zeiden we allebei bijna tegelijk: “Oh, ik had me jou gans anders voorgesteld!”
Maar net als aan de telefoon klikte het ook wel in het echt, dus na even kennis gemaakt te hebben met Martines echtgenoot, gingen we op stap.

We hebben zo’n uurtje gewandeld, stevig doorgestapt (althans voor mij was dat stevig doorstappen, volgens Martine wandelt haar man nog veel sneller), en zijn daarna ergens iets gaan drinken.


Toen we weer bij Martine thuiskwamen, wilde ze mij iets over mijn blog vragen. Daardoor zagen we dat Sabine een nieuwe mail had verstuurd om te zeggen dat er zich een 13e kandidaat aangeboden had.

Heidi mag dus mee op weekend, en daarna zal er door Outward Bound beslist worden of zij effectief mee mag, of reservekandidaat wordt.
Dat laatste hoop ik niet, want dat zou betekenen dat er iemand van de huidige 12 mogelijk niet mee zou kunnen, en dat is uiteraard niet de bedoeling.
Dus ik duim alvast dat Heidi mee mag, al was het maar om te bewijzen dat 13 een geluksgetal is. ;o)))

Ze woont ook maar 35 minuten van bij mij, zodat we reeds afgesproken hebben om met ons drieën samen naar Lustin te rijden.

zondag 16 januari 2011

Onze groep

Donderdag de langverwachte mail van Sabine gekregen met de namen van alle deelnemers.
Dat zijn (in alfabetische volgorde): Anita, Chris, Frieda, Gitte, Hilde D, Hilde V, Ingrid, Johan, Marie-Rose, Martine, Nicole en Robert.

Het eerste dat ik doe is ze tellen. Hoera! Alle 12 kandidaten mogen ook effectief meegaan! Ik ben oprecht blij voor elk van hen!

Het tweede dat me opvalt is dat de provincies niet echt evenredig verdeeld zijn: we zijn met 7 uit Antwerpen, 3 uit Vlaams-Brabant, 1 uit Limburg en 1 uit Oost-Vlaanderen.
Als we dingen samen willen organiseren zullen we er toch op moeten letten dat die niet steeds in dezelfde provincie doorgaan.

Wat mezelf betreft is Martine de enige die dichtbij woont (23 km van hier). Voor alle anderen moet ik helaas de Brusselse Ring over (en voor sommigen misschien ook de Antwerpse, dat heb ik nog niet bekeken).

Maar dat zal de pret zeker niet drukken! Zoals Sabine op de info-avond voorspeld had, gaat 2011 waarschijnlijk een jaar van heeeeel intensief mailverkeer worden hahaha!
Gisteren heeft Johan het initiatief genomen om als eerste een mail naar iedereen te sturen, al snel gevolgd door Anita en Hilde D. Zoals verwacht kijkt iedereen heel erg naar het kennismakingsweekend uit. Dat gaat door op 29 en 30 januari in Lustin (in de Ardennen).

Zoals Johan het formuleert: eindelijk gezichten van mensen die de volgende 8 maanden naar hetzelfde verlangen en de weg ernaartoe samen zullen afleggen.
Hilde D. wenst ons een PAREL van een jaar. Hopelijk gaat het dat voor ons allen ook worden!

Uit ervaring weet ik dat het na dit weekend nog veel leuker zal zijn om met elkaar te mailen. Als je eenmaal de gezichten gezien hebt, weet je met wie je mailt en wordt de band alleen maar sterker. Ik kijk er al naar uit!

In de mail van Sabine staat ook een lijst met benodigdheden voor het weekend. We hebben ondermeer nodig: 3 plastieken vuilniszakken voor het waterdicht verpakken van kledij, voldoende reservekledij (voor maar 2 dagen???) en een zaklamp. In de tekst staat verder: tijdens de meeste activiteiten bestaat de kans dat deelnemers zich flink vuil maken.
Ben wel heel benieuwd wat ze met ons van plan zijn!

zondag 2 januari 2011

Eerste wandeling met rugzak

Vandaag voor de eerste keer gaan wandelen mét een rugzak. Dat was geleden van toen ik nog bij de scouts was (heeeeel lang geleden dus ;o)), en het viel niet mee. Had ik trouwens ook niet verwacht. Had er maar 1,1 kg ingestoken en heb 1 uur gewandeld. Het is de bedoeling dat we dat tegen september x 7 kunnen doen, zowel de duur van het wandelen als het gewicht. Zweette nu al als een paard, gans mijn sweater was doornat toen we thuiskwamen. En dat was dan ook nog maar plat wandelen, in de bergen zal het nog andere koek worden. Heb dus nog wat werk voor de boeg. ;o)
Zal mezelf tegen september niet meer herkennen denk ik (hoop ik ook). Zal tegen dan hopelijk een metamorfose ondergaan hebben van meest stijve plank ter wereld in ... ??? Toch alleszins een sportief iemand. Kan er dus alleen maar wel bij varen!